Жълт код за силен вятър е обявен за цялата страна, като

...
Жълт код за силен вятър е обявен за цялата страна, като
Коментари Харесай

Времето: Жълт код за силен вятър в цялата страна. Застудява

Жълт код за мощен вятър е разгласен за цялата страна, като с него ще нахлува леден въздух. През деня почналите тази нощ превалявания от дъжд и сняг последователно ще стопират, най-късно по здрач в крайните югоизточни региони. Облачността над Западна България ще намалее, след обяд тук-там до слънчево време, до момента в който на изток ще се задържи най-вече облачно. Минималните температури ще са сред минус 3° и 2°, в София към минус 2°, а оптималните - сред 3° и 8°, в София - към 4°.

В планините ще бъде прохладно със мощен, по високите и открити елементи до плевел северен вятър. Ще е най-вече облачно с превалявания от сняг, които след обяд ще отслабват и стопират. Има условия за виелици и снегонавявания. Температурите ще се намалят и оптималната на 1200 метра ще е към минус 3°, а на 2000 метра - към минус 10°.

Над Черноморието ще е облачно, основно в часовете до обяд с превалявания от дъжд и влажен сняг. След обяд преваляванията ще стопират, най-късно в южните региони. Ще е прохладно със мощен северен вятър, който вечерта краткотрайно ще отслабне. Максималните температури ще са 5°-7°, близки до температурата на морската вода. Вълнението на морето ще е 3-4 бала, след обяд по южното крайбрежие краткотрайно до 5 бала.

Слънцето в София изгрява в 07:34 часа и залязва в 17:48 часа. Продължителността на деня е 10 часа и 14 минути. 

Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР